Hogyan tudok posztolni?

A bejegyzések alapvetően négy lényeges elemből állnak:

  1. Cím, illetve címsor.
  2. Maga a szöveg.
  3. A kategória, amibe tartozik.
  4. A kijelölt címke, azaz “tag”. A címke olyan kulcsszó, ami – a kategóriákhoz hasonlóan – tovább pontosítja a tartalmat, megkönnyíti olvasóid számára a tematikusan hasonló bejegyzések megtalálását.

Új bejegyzés létrehozása

A vezérlőpulton található “Gyorsszerkesztő”-vel pillanatok alatt posztolhatod a gondolataidat néhány sorban.

Amennyiben viszont hosszabb, képeket, videókat tartalmazó bejegyzést szeretnél írni, a vezérlőpulton kattints a “Bejegyzés” -> “Új hozzáadása”-ra.

  1. Nyisd meg a “Bejegyzés” menüpontot a bal oldali navigációs menüben, és kattints az “Új hozzáadása” linkre.
  2. A szerkesztőfelületre kerülsz, ahol megírhatod bejegyzéseidet.
  3. Az oldal tetején írd be bejegyzésed címét vagy főcímét.
  4. Írd be a szöveget a fő szövegdobozba. Ezt az eszköztár segítségével formázhatod, linkeket és listákat is adhatsz hozzá.
  5. A jobb oldalon tudod kiválasztani a bejegyzésedhez megfelelő kategóriákat. Többet is választhatsz, de a gyakorláshoz elég lesz egy is.
  6. Ezután a jobb oldalon a “Címkék” pont alatt beírhatod a bejegyzésedre jellemző tematikus kulcsszavakat. Ne használj túl sokat, és válassz általános kifejezéseket. Ha többet írsz, vesszővel válaszd el őket. A mentéshez kattints “Hozzáad” gombra.

Közzététel

Mentés vázlatként -> A be nem fejezett cikkeid elmentheted, később kijavíthatod, és publikáld amikor kész vagy vele.
Időzítés -> Megírhatsz egy bejegyzést ma, és beállíthatsz egy későbbi dátumot, amikor automatikusan meg fog jelenni.
Előnézet -> Mielőtt megnyomnád a „Közzététel” gombot, megtekinthetsz egy előnézetet a megírt cikkből, hogy ellenőrizd, minden úgy néz-e ki, ahogy szeretnéd. Valójában ezt bármikor megteheted, mivel a előnézet „élő”.

Engedélyezett html tag-ek

Nem mindenki gonnosz, de akik azok, azokat tartsuk távol azzal, hogy korlátozzuk mely html tag-ek használhatóak a bejegyzésekben és a kommentekben. A blogBox által engedélyezett alapértelmezett html tag-ek józan választások, hogy lehetővé tegyék a html használatát, azonban adataid, vagy a szerver biztonságát mégse kockáztassák.

Ezeket a kódokat használhatod (HTML tag-ek és attribútumok):
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

0

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer